Tuesday, December 6, 2011
Menu berbuka puasa
Mi udang hentam keromo resipi... Dari last week teringin nak makan.. Hari ni baru dapat buat.. Resipi ehsan incek gugel yang akhirnya dirosakkan oleh cik giRang..hahaha... Sila abaikan limau 3 bijik dan tisu seketul di situ.
Mulanya ikot la resipi. Sudah nye campak-campak je la. Masuk perut sendiri jugak. Hasilnya agak yummy (sebab lapo seharian tak makan..huhuhu)
Ingatkan nak share resipi ikan patin masak lemak tempoyak yang cik giRang buat ari tu..resipi keluarga cik giRang. Tapi gambar ikan patin tu duk berendam dalam kuah lemak tempoyak ada dalam henpon adik.. Makanya cik giRang hold la dulu resipi tu eh..
Teringin nak buat puding raja jugak. Ari tu da ada janji ngan opismate nak buat and bagi dia makan. Tadi plak otai otai opis duk sebut jugak pasal puding raja and request suh bawak gi opis. Owh, mentang-mentang la saya berasal dari Pekan bandar diraja kan.. Errr... bila nak buat eh?
Actually, tak pernah buat sendiri tapi tau la caranya macam mana sebab selalu sangat tengok ummi cik giRang buat. Tu pon resipi yang sudah dimodify oleh ummi *ummi tambah sebahagian bahan-bahan dalam resipi asal puding raja tu*. Selalunya, bila ada saudara-mara or kenalan kuarga buat majlis kawen, dorang akan request ummi cik giRang buat puding raja untuk hidangan di meja pengantin. Nak buat puding raja ni, sangat la mudah sebenarnya, kecuali part urat emas a.k.a jala emas. Urat emas or jala emas ni la yang paling susah sekali nak buat. Yang lain tu simple sempoi aje..
Tak mboh bebel lama-lama kat sini. Mata da terasa berat. Maybe sebab tadi overloaded. Tilam empuk sedang melambai-lambai memanggil. Owh bantal itu.. Resik munCet *teddy bear cik giRang*... Bantal pisang.. Gebar busuk... Easter pinky bunny... Beybear kunen.... Huggie me heart.... Zzzzz Zzzzz Zzzzzzz
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Salam b2b 2012. b2b dari Pahang.
ReplyDeletesalam perkenalan.
oh, ive linked u...hope x ksah.
selamat berkongsi tips menarik!
truly,
Syakilla